Timeregistrering – hvad er det?

Hvad er timeregistrering?

Timeregistrering indeholder flere aspekter, men hvad er timeregistrering egentlig? Overordnet findes der to måder, hvorpå man kan registrere timer uden, at det er forbundet med et fast beløb. Her tænker vi på en fast timepris vs. en differentieret timepris. Timeregistrering med en fast timepris er betegnet ved at uanset, hvilken konsulent der arbejder på en bestemt opgave, er timeprisen for arbejdet det samme.

 

Differentieret timepris derimod indebærer timeregistrering, hvor konsulenter, der arbejde på samme opgave, kan have forskellige timepriser. Her tages der højde for forskellige timepriser hos den enkelte konsulent.

 

Et fast beløb derimod er, når leverandøren og kunden på forhånd har aftalt et estimat for en bestemt opgave. Selvom det umiddelbart lyder skørt, at timeregistrering er relevant ift. fakturering ved et bestemt beløb, så er der flere fordele ved det. Det er en fordel for virksomheden at kunne følge med i, hvad konsulenterne bruger deres timer på. Derudover er det også en fordel, da de kan følge med i, hvor godt den estimerede tid, der er aftalt på en opgave, egentlig stemmer overens med de timer der bruges.

 

Udfordringer med timeregistreringer er én af de mange årsager til, at 40% af IT-kontrakter ender i konflikt – Læs mere HER.

 

Hvad skal et godt timeregistreringssystem kunne?

Helt lavpraktisk skal et godt timeregistreringsystem kunne opfylde tre simple ting:

  • Det skal kunne koble timeregistreringer sammen med de opgaver og projekter, som der arbejdes på
  • Der skal altid være mulighed for at følge med i det aftalte timeestimat
  • Det skal være nemt at gennemskue præcis, hvor mange timer der er brugt på hvilke opgaver

 

Nøgleordet her er gennemskuelighed. Udfordringerne med timeregistreringssystemer opstår ofte, når der skal faktureres timer. Med to separate systemer til opgave- og timeregistrering kræver det et stort overblik og meget administrativt arbejde at gennemskue, hvor mange timer der er brugt på de enkelte opgaver.

 

Med Timevo er det hele samlet i ét program. Her er det muligt for medarbejderen at vælge et bestemt projekt og samtidig registrere hvornår og med hvor mange timer, de har arbejdet på netop dette projekt. Det er nemt og gennemskueligt!