Hvor mange fakturerbare timer mister I?

En undersøgelse fra Altman Weil indikerer, at hvis medarbejderne registrerer deres timer sidst på dagen i stedet for med det samme, så mister hver medarbejder i gennemsnit 45 minutters fakturerbar tid hver dag. Det er et højt, men ikke overraskende tal. Med mere end 15 års erfaring indenfor konsulentbranchen er det vores erfaring, at det sker i langt de fleste konsulentvirksomheder.

Hvor meget mister I?

Lad os tage et eksempel. Vi har en virksomhed med 20 medarbejdere, der hver især kan fakturere deres kunder 800 kr. i timen. Hvis alle medarbejdere har 6 fakturerbare timer om dagen, vil det sige, at hver medarbejder kan fakturere 4.800 kr. om dagen. Det giver 96.000 kr. for en virksomhed med 20 medarbejdere. Hvis vi antager, at hver medarbejder mister 45 minutters fakturerbare timer, som undersøgelsen angiver, kan hver medarbejder fakturere 4.200 kr. om dagen i stedet for 4.800 kr. Det er et dagligt tab på 12.000kr for en virksomhed med 20 medarbejdere.

Hvis vi antager, at der er 20 arbejdsdage pr. måned, kunne den reelle indkomst for virksomheden være 1.920.000 kr. I stedet for en månedlig indkomst på 1.920.000 kr. må virksomheden nøjes med 1.680.000 kr. kun grundet et dårligt it-system. Med 20 medarbejdere og 20 arbejdsdage om måneden mister virksomheden 240.000 kr. om måneden i fakturerbare timer. Sagt på en anden måde så arbejder I gratis i 300 timer om måneden. På årsbasis er det 2.880.000 kr. i fakturerbare timer, der går tabt og 3.600 timer, hvor I arbejder gratis.

Det er skræmmende tal og i langt de fleste tilfælde desværre helt korrekt.

Timevo tjener oftest sig selv hjem

Der er mange udfordringer ved at benytte dårlige systemer til timeregistrering og opgavehåndtering. I mange tilfælde er timeregistreringsbeskrivelserne så ringe, at virksomheden ikke kan dokumentere timer forbruget overfor kunden. Det kan resultere i, at leverandøren i sidste ende bliver nødt til at skære timer af fakturaen, fordi kunden stiller kritiske spørgsmål til fakturaen.

Hvis virksomheden investerer i Timevo, hvis hele eksistensgrundlag er at sikre. at virksomheder ikke mister fakturerbare timer, vil hver medarbejder koste 199kr. pr. måned i licens. De fleste af vores kunder oplever, at Timevo tjener sig selv ind hurtigt.

Med 20 medarbejdere har I en månedlig omkostning til Timevo på 3.980 kr. Til gengæld kan I fakturere de 45 minutter, der ellers går tabt ved et dårligt timeregistreringssystem. Som vi fik konstateret ovenover, mister virksomheden 240.000 kr. pr. måned i fakturerbare timer. Med Timevo er der ikke længere nogen fakturerbare timer, der går tabt. Så reelt set ved at trække licensen til Timevo fra de før mistede timer, kan I fakturere for 236.020 kr. mere om måneden. Det svarer til hele 2.808.240 kr. mere på årsbasis.

Lad os så sige, at I ikke mister 45 minutter hver dag, eller at Timevo ikke fjerner alle u-fakturerbare timer. Hvor meget skal der til, før Timevo går i nul? Med et timehonorar på kr. 800,- skal hver medarbejdere kunne fakturere 15 minutter ekstra hver måned på baggrund af Timevo, for at omkostningen går i nul.

Langt de fleste af vores kunder oplever, at Timevo har tjent sig selv hjem på bare 3 måneder.